TOHUMLARFIDANA.NET THINGS TO KNOW BEFORE YOU BUY

tohumlarfidana.net Things To Know Before You Buy

tohumlarfidana.net Things To Know Before You Buy

Blog Article

Ancak istiridye mantarının perfect yetişme koşulları ile rehberlik yapan firmaların verdiği bilgiler arasında bazı önemli farklar olabilir.

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana lawnımcı olursanız sevinirim saygilar

Yanıtla Merhabalar bende istiridye mantarı üretimi yaoacagım ama ben kütükte yapmayı pilanlıyorum beni daha cok cezbediyo sinopta yapacagım bunu nem oranı yüksek zaten bodrum katında yapmayı pilanlıyorum izin alabilirmiyim acaba sehir merkezine yakın yerlerde dusunuyorum two hundred kütükle baslayacagim ilk etapta sizce gorusleriniz fikirleriniz nedir bi bilgilendirmisini, maliyeti izini falan

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Çok nadir bulunabilen ve oldukça pahalı satılan şifa kaynağı olduğu söylenen bir mantar cinsi kuzu göbeği mantarı yapılışı kolay ancak temizleme aşaması biraz zahmetli.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çAlright verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

İstiridye mantarı kuluçka ve hasat dönemlerinde farklı sıcaklık ve nem değerleri isteyen bir mantardır. Bu nedenle üretim yapılan ortamın şartlarının kontrol edilebilir ve istendiği gibi değiştirilebilir olması gereklidir.

 Kuzu göbeği tohumları uygun ortam ve koşullar sağlanarak ekimi yapılırsa iki hafta içerisinde çimlenmesi beklenebilir. Bu sürenin 4 ila 6 haftaya kadar uzaması ise normaldir.

Etiketler:istiridye mantarıistiridye mantarı yetiştirmemantar yetiştirme “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Rehberi” hakkında 39 yorum

Yani açıkçası oksijen ve doğal ortam click here koşullarını sağlayabilecek durumdayım tek eksiğim iklimlendirme. Ki ben iklimlendirmeyi sonuçta a hundred metre kare bir alanda klimalar ile sağlayabilirim. Burda tek eksiğim nemlendirme kalıyor. Bana ortalama bir maliyet ve almam gereken cihaz vs. İçin bilgi mesajı yazarsanız çAlright memnun olurum.

Kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan kuzugöbeği mantarı, demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi edici özelliğe sahip.

Doğal ortamda ormanlık arazide kavak mantarı yetiştirmek isteyenler ise mevsim şartlarına göre hareket edebilir. Olası bir yağmur ve buzlanma kavak ağaçlarının köklerini etkileyebilir.

Report this page